COLONELUL ”ÎNTREGII” MOLDOVE

Nicolai Vasilievici Cantarean (Николай Васильевич Кантарян), alias Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al ”întregii Moldove”, cap al structurii de ocupație canonică rusă, este un vechi ofițer sovietic, preluat de structurile Republicii Moldova. În sistemul sovietic, înainte de a fi parașutat de Patriarhia Moscovei la Chișinău, a deținut gradul de căpitan. După ce a ajuns la noi i s-au conferit gradele de: maior (1996), locotenent-colonel (1997) și colonel (1998).

Potrivit biografiei oficiale, și-a satisfăcut serviciului militar în termen în Marina Sovietică, nefiind ofițer. Ulterior a făcut parte din structurile de forță ale imperiului, în care putea deveni ofițer (armată, miliție și securitate, adică KGB). În Armata Sovietică nu a fost încadrat nicio zi, precum nici în miliția sovietică. Prin excludere, devine evident că a fost preluat de KGB, făcut subofițer, iar apoi ofițer. Căderea URSS l-a prins în gradul de căpitan KGB. Nu cunoaștem dacă din 1998 până în prezent a mai fost sau nu avansat în grad în Republica Moldova sau în Federația Rusă, al cărei cetățean fidel este de asemenea.

Prezint mai jos răspunsul venit cu întârziere de un an la una din întrebările mele parlamentare adresate Ministerului Apărării de la Chișinău.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s